Annons
X
Annons
X

KO granskar Blondinbella

Av Spektra, TT
(uppdaterad)

Bloggprofilen Blodinbella, Isabella Löwengrip, vill inleda ett samarbete med Ekolådan och få grönsker och frukt hemlevererade mot att hon länkar till företaget på sin blogg Blondinbella.se. Hon letar också efter klädföretag som vill skänka vinterkläder till henne i utbyte mot länkar och bilder på bloggen.

Men den typen av marknadsföring är inte tillåten, enligt konsumentombudsmannen (KO), som nu inleder en granskning.

– Blondinbella är en förebild, det är klart att många vill ha samma kläder som henne, säger Mattias Grundström, jurist på Konsumentverket till Dagensmedia.se.

Annons
X

Hon vill också inleda ett samarbete med Ekolådan, och få grönsaker och frukt hemlevererade mot att hon länkar till företaget på bloggen.

KO har också kommit över ett mejl från Blondinbella.


Här finns en direkt begäran, som jag tolkar mejlet. Rent principiellt så kan man säga att de här utlovade bilderna är ägnade att öka försäljningen för ett företag, och alltså reklam. Då ska det märkas, säger Mattias Grundström.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Isabella Löwengrips blogg har granskats av KO en gång tidigare, efter uppgifter om köpta inlägg på sajten. Då lades utredningen ner eftersom KO inte kunde bevisa brott mot marknadsföringslagen.

  TT Spektra har förgäves sökt Isabella Löwengrip för en kommentar.

  Stockholm TT Spektra

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X