Knockout av Kajsa i premiären

Det sades att de aldrig kom tillbaka. Muhammad Ali bevisade motsatsen genom att göra det tre gånger. Kajsa Bergqvist har aldrig varit världsmästare. Men hennes nya världsårsbästa notering 2,01 var en ny indikation på att Turebergstjejen trots skadeuppehållet kan ta titeln i Helsingfors.

Under strecket
Publicerad
Där satt den. Kajsa Bergqvists träff på 1,98 var klockren. Men det finns mer att jobba på i ansatsen.

Där satt den. Kajsa Bergqvists träff på 1,98 var klockren. Men det finns mer att jobba på i ansatsen.

Annons

GÄVLE
Det är lika stor skillnad på vapenvägran och en avsliten hälsena och en bortavaro på tre år jämfört med en på elva månader, som det är på boxning och höjdhopp.
Men en man i t-shirt med texten ”Fifth street gym, Miami Beach” hängande på räcket i kurvan bakom den plats där Yannick Tregaro positionerade sig för att sekondera sin protegé förde tanken till symbiosen mellan ”The Greatest” och tränaren Angelo Dundee.

Under cirka en minut efter varje hopp, i tidsrymd som en rondpaus, låter tränare Tregaro ögonkast och gester sammanflätas med muntliga instruktioner.
Det var ungefär som att studera Dundee på den tiden vägleda bort sin adept mellan repen från Joe Fraziers fruktade vänsterkrok.
Kajsa hade inte lika hotfullt motstånd igår. Johnny Holm, parkerad just bakom Tregaro som en ringhörnans ”cut man” behövde aldrig resa sig och lappa ihop något ögonbryn.
Spanjorskan Ruth Beitia stod på benen längst utan att någon gång skaka hemmafavoriten, som fortfarande kan se ut som en trotsig tonårstjej i väntan på nästa buss när hon viker ihop de långa benen under sig på innerplan och försvinner in i en egen bubbla dit inte ens Yannick når.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons