Annons

Knivhuggen var brutala

Mordet på Anna Lindh var mer brutalt än vad som tidigare framgått. Nya uppgifter till SvD tyder på att gärningsmannen medvetet använde kniven på ett sätt som orsakade maximal skada.

Under strecket
Publicerad

De nya uppgifterna kan tolkas så att mannen som angrep Anna Lindh hade god kännedom om människokroppen. Med stor sannolikhet vred han om kniven och trasade på så sätt sönder levern och förstörde livsviktiga blodådror i magen. Det uppger SvD:s källor.
Därmed var de först uppgifterna om Anna Lindhs tillstånd efter knivhuggningen som ”allvarligt men stabilt” direkt felaktiga. Redan när hon kom in till Karolinska sjukhuset bedömde läkarna att hennes chans att överleva var minimal.

Bara en halvtimme efter knivdådet på NK i onsdags var Anna Lindh medvetslös och blodtrycket omätbart, vilket innebär att hon var nästintill död.
– Hon kom in mycket snabbt till operation. Inom en timme efter överfallet låg hon på operationsbordet. Hade det enbart varit ett enkelt knivstick skulle man ha klarat henne, säger en källa med god insyn i behandlingen av utrikesministern.

Annons
Annons
Annons