Annons

Knepen som sparar tid på matlagningen

Tiden det tar att laga middag behöver inte alls vara särskilt lång.
Här delar kocken Henrik Isaksson med sig av några enkla knep – och recept på en middag du svänger ihop på tio minuter.

Möjlighet att lägga mycket tid på vardagens middagar är nog ganska få förunnat.

Av de timmar som återstår av dagen efter jobb och skola konkurrerar ofta både mer och mindre roliga aktiviteter om att hinnas med.

Minska matlagningstiden kan du lyckligtvis göra på flera sätt. Men först måste du bestämma dig för om det är tillagningstiden eller din tid i köket du vill spara in på.

– Om det bara är tiden i köket du vill minska går det ofta väldigt bra att tillaga allt i ugnen. Det tar lite längre tid men då kan du göra annat under tiden, säger Henrik Isaksson, kock och grundare av matkassen Matkomfort.

”Väldigt enkelt och effektivt”

Om du däremot har bråttom att få maten färdig är ugnen kanske inte det hetaste tipset.

– Då brukar jag tänka tvärtom, hacka eller dela ner råvarorna i små bitar och stek dem – det går blixtsnabbt i stekpannan, säger Henrik Isaksson.

Det bästa sättet att spara tid på är dock att förbereda, fortsätter han.

– Det kan låta tråkigt men väldigt enkelt och så effektivt! Gör det när mer tid finns, exempelvis på söndagen. Så är det bara att värma på senare i veckan.

Matkassen som minskar tiden i köket

Just förberedelser är konceptet Matkomfort bygger på. Tanken är att alla borde få äta god och vällagad vardagsmat utan att behöva stå flera timmar i köket. Till skillnad från andra matkassar tillagas alla såser, fonder och grytbaser från grunden, av kockar. Det enda du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i.

Matkomforts kassar finns i flera olika varianter, bland annat Premium, vegetarisk och Sthlmslådan och kör ut till stora delar av Mälardalen.

Annons
Detta är en annons från Matkomfort, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.