Fyra knep – så får du bord på stans innekrogar

Inte bokat bord till helgen? Inga problem. För även om vissa restauranger är ständigt fullbokade så finns det sätt att få plats – på just dessa. SvD:s krogredaktör tipsar om knepen för spontana besök på några av Stockholms mest omskriva ställen.

Under strecket
Publicerad
L’Avventura.

L’Avventura.

Foto: Tomas Oneborg
Schmaltz.

Schmaltz.

Foto: Tomas Oneborg
Etoile.

Etoile.

Foto: Tomas Oneborg
Restaurant Frantzén.

Restaurant Frantzén.

Foto: Lars Pehrson
Annons

Det kan te sig hopplöst att få bord på någon av Stockholms mest omskrivna krogar. Att inte nöja sig med att den digitala bokningen säger att det är fullt, utan att ringa direkt till restaurangen är ett knep. Den som däremot vill vara helt spontan bör kolla upp vilka ställen som erbjuder drop-in platser.

Italienska L’Avventura på Sveavägen är ett exempel. SvD Krogguidens testare var där försommaren 2018 och gav den näst högsta betyg och beröm för både mat och bemötande. Redan före SvD:s recension var det svårt att få bord och fortfarande 2019 är det uppbokat nästan två månader i förväg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons