Knapplös design från Nokia kräver tålamod

Nokia 7280 liknar inget vi sett tidigare bland mobiltelefonerna. Men särskilt praktisk är den inte.

Under strecket
Publicerad
Med känsla av läppstift eller modeaccessor – 7280-modellen ingår i en serie från Nokia med udda design. Dessvärre är den inte alltid användarvänlig. 
**Lägg märke**  till den lilla Nokia-flärpen i tyg. Foto: Stefan Gustavsson

Med känsla av läppstift eller modeaccessor – 7280-modellen ingår i en serie från Nokia med udda design. Dessvärre är den inte alltid användarvänlig. **Lägg märke** till den lilla Nokia-flärpen i tyg. Foto: Stefan Gustavsson

Annons

Nokia har länge stått för nytänkande och när företaget nu kommer med en ny designad produkt är det förstås mycket intressant.
Att stoppa in en mobiltelefon på så litet utrymme är bra gjort men det gäller att vara mobilfrälst för att vilja ha en Nokia 7280.

Hippfaktorn är hög, men det gäller att ha tålamod om du ska ringa ett samtal eller skicka ett sms. Nokia 7280 har inga knappar, i alla fall inga riktiga. Här finns i stället en on- och en offknapp. Dessutom två knappar där du kan bekräfta eller gå tillbaka i menyerna. Allt är inte logiskt uppbyggt, detta är en extrem telefon.
Allt styrs med hjälp av ett menyhjul som inte är mer än dryga centimetern stort och det gäller att inte ha för klumpiga fingrar. Då blir det svårt att använda 7280.

Annons
Annons
Annons