Annons
X
Annons
X

Klüft blickar framåt

Carolina Klüft gjorde årets sämsta tävling när hon blev utslagen i längdhoppsfinalen. Svenskans OS är nu över, men hon ser redan fram emot kommande tävlingar.

– Nu blir revanschlustan större inför nästa år, säger Klüft.

Carolina Klüft fick bara göra tre hopp, 6,49 räckte inte till en placering bland de åtta bästa som fick fortsätta hoppa. Klüft slutade på en niondeplats.

– Nu blir revanschlustan större inför nästa år, säger Klüft.

Klüfts årsbästa är 6,87 och i försöket tidigare i veckan hoppade hon 6,70. I dagens final inledde hon med ett övertramp som följdes av ett andra hopp på 6,49. I det sista försöket, då det verkligen gällde och då Klüft vanligtvis brukar vara som bäst, blev det inte längre än 6,42.

Annons
X

”Carro” var besviken efter sin insats i OS:

– Tyvärr hade jag ansatsproblem, jag backade för mycket för att vara säker på att inte göra övertramp. Men jag fick inte med mig farten över plankan och jag blev lite passiv, säger hon.

– Det är en svår balansgång. Jag gjorde 6,70 rätt så lätt i kvalet, och det är trist att inte gå vidare. Men ansatsen är alla länghoppares dilemma. Alla kan göra fel i ansatsen och då funkar inte hoppningen.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Men istället för att sörja dagens final väljer 25-åringen från Växjö att se framåt.

  – Nu blir revanschlustan större inför nästa år, säger Klüft.

  Trots att hon får åka hem till Sverige utan medalj, ångrar hon inte sitt val att sluta med sjukampen.

  – Det fanns inga alternativ utom att hoppa längd och tresteg i OS. Jag hade inte stått här annars. Sjukampen är finito och det finns ingenting som jag ångrar.

  Agne Bergvall, Carolina Klüfts tränare, var besviken efteråt. Men han säger också att det var hans fel att det gick som det gick. ”Carro” flyttade tillbaka sin ansats för mycket:

  – Det tar jag på mig. Hon klev på för mycket istället för att springa och kom fel i löpningen. Hade hon fått på sitt första hopp hade hon varit bland de åtta främsta. Nu fick hon inte ihop tekniken. Det är inte formen det är fel på, säger Agne Bergvall.

  – I morgon får vi sätta oss ned och fundera över hur vi ska göra resten av säsongen.

  Guldmedaljör blev Maurren Higa Maggi från Brasilien, som hoppade 7,04 redan i sitt första hopp. Tatjana Lebedjevas sista hopp mätte 7,03 och ryskan fick nöja sig med silver. Bronset fick till nigerianskan Blessing Okagbare, som först var reserv och fick en plats i finalen sedan dopade Ludmila Blonska från Ukraina blivit diskad. Okagbare satte nytt personligt rekord med 6,91, 21 centimter bättre än hennes tidigare personbästa.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X