Annons
X
Annons
X

Klubbordförande kräver S-ledares avgång

Lagom till första maj kräver nu över 30 olika klubbordförande runt om i landet att partiledaren Mona Sahlin (S) och LO-ordförande Wanja Lundby-Wedin avgår. Dennis Bäckman som är ordförande för Pappers avdelning 86 i Oskarshamn har fått nog och anser att allt fackligt arbete blockeras av partiledningens inkompetens.

Upprop mot Mona Sahlin och Wanja-Lundby-Wedin
Upprop mot Mona Sahlin och Wanja-Lundby-Wedin Foto: SCANPIX

– Det står mig upp i halsen att ta deras skit för alla misstag de gjort. Som fackligt förtroendevald får jag bara frågor kring deras affärer hela tiden och inte längre om något som förbättrar medlemmarnas situation, säger Dennis Bäckman.

Initiativet har tagits på nätet och totalt är det nu 32 klubbordförande inom bland annat Pappers, IF Metall, Gruv och Seko som ställt sig bakom ett upprop som mynnar ut i ett kraftigt ifrågasättande av både Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin. Det ska nu delas ut under morgondagens demonstrationståg.

– Vi är nog ganska många som vill ha en förändring, en nystart. Jag vet att det tar emot för många att ge sig in i den här frågan internt, men luften behöver rensas och det är ändå ett helt år kvar till valet. Under tiden bör vi ha en rejäl diskussion om vad det ska bli av det här arbetarpartiet, säger Dennis Bäckman.

Annons
X

Någon reaktion från LO-håll eller från socialdemokraterna finns ännu inte. Johan Hall, pressekreterare på LO, säger till SvD.se att man tagit del av mediauppgifter om uppropet, men ännu inte tagit del av det eller haft någon kontakt med någon av klubbordförandena.

Annons
Annons
X

Upprop mot Mona Sahlin och Wanja-Lundby-Wedin

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X