Annons
X
Annons
X

Klose erkände handsmål: Naturligt

Miroslav Klose fick hjältegloria sedan han erkänt fusk. Nu har Lazio-anfallaren själv kommenterat händelsen som gav upphov till stor uppståndelse i fotbollsvärlden.

– Jag kände att bollen tog på handen och för mig var det den mest naturliga sak i världen att säga det till domaren, säger tysken till
dfb.se.

Av SvD

NAPOLISPELARNA TACKAR KLOSE – SE TUMULTET HÄR

Miroslav Klose gjorde mål med handen och erkände det för domaren Luca Banti, som underkände målet. Tysken hyllades under torsdagen på sociala medier för sin sportslighet.

Situationen utspelade sig i onsdagskvällens Serie A-match i Neapel. Miroslav Klose nickade in 1–0 – trodde domarna och merparten av publiken. Men den tyska anfallaren hade gjort ”en Maradona”, slagit in bollen i mål med handen. Napolispelarna protesterade varpå Klose gick fram till domaren och erkände att målet var regelvidrigt.

Tyskens sportslighet hyllades på sociala medier. ”Bravo, Miro Klose!”, skrev självaste Fifa-basen Sepp Blatter på mikrobloggen Twitter. Men redan efter matchen fick Klose erkännande.

Annons
X

– Hans betende är föredömligt för fotbollen, tyckte Lazio-tränaren Vladimir Petkovic och fick medhåll av sin kollega i Napoli:

– Valdigt bra gjort, sade Walter Mazzari.

Napolis lagkapten Paolo Cannavaro stämde, enligt Aftonbladet, in i hyllningskören:

– Bara att applådera. Det var en stor gest.

I Gazzetta dello Sport fick Miroslav Klose högst betyg i Lazio och omdömet ”En fair play-mästare”.

Det var nämligen inte första gången Klose utmärkt sig i grenen. 2005 fick han som Werder Bremen-spelare pris av Tyska fotbollförbundet efter att ha fått en domare att ompröva beslutet om en utdömd straffspark.

– Det var ingen straff. Målvakten tog bollen först och sedan gled jag in i honom, sa Klose.

Napoli vann matchen mot Lazio med 3–0 efter
hattrick av Edinson Cavani.

SvD.se

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X