Annons
X
Annons
X

Klippte in moderat politiker i SDU-reklam

SDU skulle göra en reklamfilm för sin ordförande Gustav Kasselstrand. I videon syns Kasselstrand tala för en stor mängd människor, men ihopklippningen var ett fusk. En av de som syns i filmen är Mimmi von Troil, Moderat regionspolitiker. Hon polisanmälde förbundet efter att ha sett sig själv nicka instämmande till Kasselstrands ord. Bilderna var tagna ur sitt sammanhang.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU lade för tio dagar sedan ut en
reklamfilm på videotjänsten Youtube. Det drygt tre minuter långa klippet föreställer SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand tala i olika svenska miljöer. I bakgrunden hörs soundtracket till filmen Rocky. Men även moderata politikern Mimmi von Troils ansikte dyker upp en kort stund im i filmen. I klippet ser det ut som att hon nickar när Gustav Kasselstrand säger att ”det finns något viktigare än det ensidiga fokuset på plånboksfrågor”.

– Jag blev alldeles kall, sedan blev jag jävligt förbannad, säger Mimmi von Troil till
Dagensmedia.se efter att hon upptäckt sig själv i videon.

– De ligger så långt ifrån mina grundvärderingar. Jag lever för att jobba för människors lika värde. Det ser ut som att jag sitter och lyssnar på Gustav Kasselstrand och håller med honom.

Annons
X

Mimmi von Troil polisanmälde SDU för intrånget och på tisdagseftermiddagen skickade SDU ut ett pressmeddelande där de skriver att filmen ska omredigeras. De skriver också att de inte visste att Mimmi von Troil var politiker för Moderaterna.

Mimmi von Troil säger att bilderna på henne som använts i videon är tagna från en debatt om EU under Almedalsveckan i fjol. Nu kräver hon en personlig ursäkt från Gustav Kasselstrand.

– Jag står fast vid min amälan. Jag känner mig väldigt kränkt över detta, säger hon till dagensmedia.se.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X