X
Annons
X
Artikelsamling

Klimatkollen: SvD klimatsatsar 2018

Ett nytt år har just tagit sin början – och det är ett för klimatet viktigt år. Inte bara för att läget är akut, utan också för att mycket står på agendan.

Internationellt väntar i höst en rapport från FN:s klimatpanel om effekterna av 1,5 graders uppvärmning. Och FN:s årliga klimatmöte hålls den här gången i Katowice i Polen, där ett slags regelbok för Parisavtalet ska spikas.

På svensk mark? Här finns sedan ett par dagar en helt ny lag för politikerna att följa, som gör det tvingande för nuvarande och framtida regeringar att vidta de åtgärder som krävs för att nå målet om nettonoll i utsläpp 2045.

Sanktioner saknas visserligen, men domen kommer att bli hård mot de beslutsfattare som ignorerar frågorna. Om inte nu, så i framtiden.

Om drygt åtta månader är det val. Det är med andra ord hög tid för partierna att visa hur de tänker driva den fråga som de själva säger avgör vår framtid.

Och här krävs förresten att alla som kan gör sitt, inte bara politikerna.

På SvD tar vi klimatfrågan på allvar och kommer därför att satsa ytterligare 2018. Ett exempel på det är det här klimatbrevet som från och med i dag går ut varje vecka.

Jag hoppas att ni hänger på. Gott nytt 2018!

Läs mer om Klimatkollen
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X