Annons

Klimatfrågan viktigast i L’Aquila

STARTSKOTT FÖR G8 När G8-ledarna och deras partners från övriga delar av världen nu möts måste frågan om ett klimatavtal vara den högst prioriterade. Vi är övertygade om att det europeiska ledarskapet kan sy ihop ett avtal i Köpenhamn som vi alla kan vara stolta över. Låt oss i L’Aquila se klimatförändringen som en stor möjlighet för hela vår planet, skriver José Manuel Barroso och Fredrik Reinfeldt.

Publicerad

Det kommande G8-mötet i Italien och L’Aquila är på flera sätt av stort symboliskt värde. För- utom att visa solidaritet med Italien efter den fruktansvärda jordbävningen tidigare i år ger mötet oss en unik chans att samfällt agera inför klimatutmaningen. Klimatförändringarna är här och det går allt fortare. När G8- ledarna och deras partners från övriga delar av världen möts i L’Aquila måste den högst prioriterade frågan vara ett globalt, heltäckande och ambitiöst klimat- avtal i Köpenhamn för perioden efter 2012.

Får vi ett avtal på plats i linje med vad forskarna kommit fram till kan det verkligen resultera i globala utsläppsminskningar.

Annons
Annons
Annons
Annons