Annons

Tiden före ossKlichélöst om att vara mor mot sin vilja

Foto: Lucky dogs

Alice är lyxprostituerad och avstyr relationer så snart någon kommer för nära. Men när hennes son oförmodat återvänder till hennes liv krockar moderskapet med hennes självvalda mentala isolering.

Under strecket
Publicerad
Foto: Lucky Dogs
Foto: Lucky Dogs

Den kanadensiska skådespelerskan Evelyne Brouchu känner vi igen (det vill säga: vi som gör det) från (den kanadensiske regissören) David Cronenbergs kortfilm ”The nest”, där en ensam, halvnaken kvinna förklarar för sin läkare (kameran med röst av Cronenberg själv) att hon måste få sitt ena bröst bortopererat eftersom det är befolkat av insekter. I den belgiska debutanten Nathalie Teirlincks blanksvarta ”Tiden före oss” fortsätter hon att utforska psykets mörkare skrymslen. Brouchu, som är i bild praktiskt taget alltid, gör Alice, en ung kvinna som har minimerat kontaktytan mot omvärlden och omsorgsfullt omgärdat sitt inflammerade känsloliv med pansar.

Där finns rum för exakt ingen annan. Så snart någon vill henne något på ett personligt plan, avstyr Alice fortsatt relation. All kommunikation måste ske på hennes snäva och strikta villkor. Vilket är problematiskt med tanke på att hon har en son.

Annons
Annons
Annons