Annons

Klasskampsretorik röjer brist på politiska idéer

Att ensidigt skylla på Fredrik Reinfeldt när det gäller upploppen i förorterna, är varken ärligt eller seriöst. Det skriver Erik Bengtzboe, Muf, i en replik.

Publicerad

De senaste dagarnas händelser i Husby och nu senast i andra delar runt omkring i Stockholm är tecken på en skrämmande utveckling där ett fåtal individer lyckas hålla hela bostadsområden gisslan. På kort sikt måste tryggheten för de boende återupprättas, våldsutövare gripas och brottslingar åtalas. På lång sikt måste mångas hopplöshet ersättas med framtidstro.

Det är beklagligt att se Gabriel Wikström från SSU ge sig på förenklingar för att plocka billiga politiska poäng av människors olycka (
Brännpunkt 23/5). Att försöka frånta enskilda våldsutövare ansvar för sina egna handlingar gör varken dem själva eller den politiska debatten glädje. Inte heller att man försöker skjuta ifrån sig årtionden av det politiska ansvaret för integrationspolitiska misslyckanden för att ensidigt skylla på Fredrik Reinfeldt är varken ärligt eller seriöst. Det är inte seriöst att påstå att det är nivån på a-kassan som får en 17-åring som aldrig fått a-kassa att kasta sten på polis och brandmän när man bränner upp grannens bil. Dessutom är vår a-kassa fortfarande en av världens mest generösa.

Annons
Annons
Annons
Annons