X
Annons
X

Klassiskt krubb i kioskbok

Korv med mos är kanske inte dietistens första rekommendation till en hungrig lunchätare. Ändå söker sig många till gatuköken när det börjar kurra i magen. Nu har den svenska korvkiosken fått sin historia nedtecknad. Korv med mos är kanske inte dietistens första rekommendation till en hungrig lunchätare. Ändå söker sig många till gatuköken när det börjar kurra i magen. Nu har den svenska korvkiosken fått sin historia nedtecknad.

I boken "Korv, mos och människor" av Leif Eriksson berättas om korvkioskens utveckling, från korvmadammerna på Stockholmsutställningen 1897, via gubbar med låda på magen, till gatukök och storindustri.
Leif Eriksson blev inspirerad av "Kondisboken" av Johan och Maria Kindblom. Den handlar om klassiska svenska kaféer. Han tänkte att man kunde göra något liknande med korvkiosken.

– Korvkiosken är ju en bit av Sverige som vi alla har en del av. Alla kan berätta minnen från en eller flera korvkiosker, säger han.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X