Annons
X
Annons
X

Klassisk New York-tidning hyllar Göteborg

New York älskar Sverige. Tidigare i vintras lyftes Skåne fram av New York Times – nu är det Göteborgs tur att hyllas av New York Magazine.

Poseidon-fontänen på Götaplatsen med Göteborgs konstmuseum i bakgrunden.

Foto: Erik Abel/ TT Bild 1 av 2

Feskekörka är ett av Göteborgs mest klassiska landmärken.

Foto: Jonas Lodin Bild 2 av 2

Bild 1 av 5

[object Object]
Poseidon-fontänen på Götaplatsen med Göteborgs konstmuseum i bakgrunden. Foto: Erik Abel/ TT
Feskekörka är ett av Göteborgs mest klassiska landmärken. Foto: Jonas Lodin

**New York Magazines **artikel om den svenska hamnstaden lägger stor vikt vid de kulinariska upplevelserna Göteborg bjuder på. Bland ställena som nämns syns klassiska Feskekörka och Restaurang Gabriel där köksmästaren Johan Malm – nordisk mästare i ostronöppning (30 stycken på 3,21 minuter!) – styr skutan. På Vrå möter japansk matlagningskost skandinaviska råvaror under Sofia B. Olssons ledning – ett koncept som imponerar på New York Magazine. Björn Perssons Koka, som tilldelats en stjärna i Guide Michelin, hyllas för sin sjurätters-meny.

Annons
X
Annons
X

Den karaktäristiska Hagabullen.

Bild 1 av 1

Bild 2 av 5

Matvandring i Haga

[object Object]
Den karaktäristiska Hagabullen.

**Mat står i **fokus även på aktiviteterna då en matvandring i Haga rekommenderas, tillsammans med en tur i den vackra skärgården. Stadsdelen med anor från 1600-talet är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och den har fått sitt namn från de hagar som en gång fanns här. Förutom matvandringen, som tar kring tre timmar, finns här massor av små mysiga butiker och fikaställen. Passa på att äta Hagabullen, en gigantisk kanelbulle som Haga blivit berömt för.

Annons
X
Annons
X

Den omtalade räkmackan.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 1 av 1

Bild 3 av 5

Omtalad räkmacka

[object Object]
Den omtalade räkmackan. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Gothia Towers berömda räkmackor, som intas i restaurangen Heaven 23, omnämns som "legendariska" – med all rätt. Att restaurangen dessutom bjuder på stans bästa utsikt gör inte saken sämre. Göteborg presenteras som ett perfekt weekendresmål i texten där Clarion Hotel Post, det omgjorda posthuset från 1925 som sedan 2012 fungerar som hotell, föreslås som boendealternativ. Historiska, franskinspirerade Hotel Pigalle och designhotellet Avalon tipsar tidningen också om.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  X
  Annons
  X
  Foto: tacos_tequila/Instagram Bild 1 av 1

  Bild 4 av 5

  Tredje Långgatan

  Foto: tacos_tequila/Instagram

  Andra Långgatan har länge varit känt för sitt utelive, nu har göteborgarna – och turisterna – hittat även till Tredje Långgatan. New York Magazine tycker att Tacos & Tequila sticker ut med sitt härliga barhäng. SvD Resor håller med och rekommenderar särskilt drinkarna. Förutom det rika utbudet av bra barer och restauranger bjuder de gamla industrikvarteren på vacker arkitektur.

  Annons
  X
  Annons
  X

  Håkan Hellström under konserten på Ullevi 2014.

  Foto: Adam Ihse/TT Bild 1 av 1

  Bild 5 av 5

  Håkan drar till New York

  [object Object]
  Håkan Hellström under konserten på Ullevi 2014. Foto: Adam Ihse/TT

  Ingen personifierar Göteborg så som Håkan och hans texter och snart får New York ta del av Göteborgssonen när han gör två konserter i det stora äpplet i slutet av april på Gramercy Theatre.

  – Vi har ju inte spelat på ett tag och vi kände att vi ville leka på en mindre scen innan det är dags för Ullevi. Och var annars än den näst bästa staden i världen? Har alltid velat kunna säga att jag spelat i New York, säger Håkan Hellström i ett pressmeddelande.

  **I juni 2014 **sålde han ut Ullevi och den 4 och 5 juni äntrar han återigen arenan för de två utsålda konserterna.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X