Klassisk New York-tidning hyllar Göteborg

Poseidon-fontänen på Götaplatsen med Göteborgs konstmuseum i bakgrunden.
Poseidon-fontänen på Götaplatsen med Göteborgs konstmuseum i bakgrunden. Foto: Erik Abel/ TT

New York älskar Sverige. Tidigare i vintras lyftes Skåne fram av New York Times – nu är det Göteborgs tur att hyllas av New York Magazine.

Under strecket
Publicerad
Annons

New York Magazines artikel om den svenska hamnstaden lägger stor vikt vid de kulinariska upplevelserna Göteborg bjuder på. Bland ställena som nämns syns klassiska Feskekörka och Restaurang Gabriel där köksmästaren Johan Malm – nordisk mästare i ostronöppning (30 stycken på 3,21 minuter!) – styr skutan. På Vrå möter japansk matlagningskost skandinaviska råvaror under Sofia B. Olssons ledning – ett koncept som imponerar på New York Magazine. Björn Perssons Koka, som tilldelats en stjärna i Guide Michelin, hyllas för sin sjurätters-meny.

Mat står i fokus även på aktiviteterna då en matvandring i Haga rekommenderas, tillsammans med en tur i den vackra skärgården. Stadsdelen med anor från 1600-talet är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och den har fått sitt namn från de hagar som en gång fanns här. Förutom matvandringen, som tar kring tre timmar, finns här massor av små mysiga butiker och fikaställen. Passa på att äta Hagabullen, en gigantisk kanelbulle som Haga blivit berömt för.

Annons
Annons
Annons