Berns AsiatiskaKlassisk asiatisk krog behöver vässa servicen

Den trivsamma lokalen med de pampiga kristallkronorna, vällagad mat och fina asiatiska smaker gör Berns Asiatiska till en trevlig upplevelse. Tyvärr lämnar servicen en del att önska. 

Under strecket
Publicerad
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Historien om svensk kinamat börjar utanför den redan då anrika nöjeslokalen Berns under tidigt 40-tal, då en av cheferna av en slump stöter på en trio kinesiska jonglörer. Han anställer dem som kockar och några år därefter öppnar Berns kinesiska som under decennier ska stå som förebild för de kinahak som serverar ”Fyra små rätter” och frityrstekta bananer.

I dag har många trötta kinesiska restauranger blivit thailändska eller vietnamesiska. Alla charterresor har vässat smaklökarna hos många svenskar och lösningen på konkurrensen har blivit lunchbufféer eller satsningar på regioner som Sichuan och mer autentisk mat. Berns kinesiska som återuppstod för några år sedan har också gjort förändringar och vidgat vyerna: i dag kallar man sig Berns Asiatiska och erbjuder en fusionsmeny som blandar smaker från hela fjärran Östern. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons