Annons

Så klarar du renoveringen – utan att röra bolånet

Går du i renoveringstankar? Nu lanserar IKEA ett förmånligt erbjudande som kan finansiera ditt drömkök.

– Vi vet att ett kök är en stor investering och då känns det väldigt bra att kunna tillhandahålla bra lösningar, säger Oscar Johansson, köksansvarig på IKEA Sverige.

Köket är nog vårt allra mest använda rum.

För många familjer är det navet i vardagslivet där barnen leker, familjen samlas och vännerna kopplar av. Men livet kan slita på köket och till slut kommer dagen då de flesta brukar känna att det är dags att förnya, eller förbättra om förutsättningarna och livssituationen har ändrats.

Att renovera just köket är den förändring i hemmet som många sätter högst upp på önskelistan. Samtidigt tvekar många eftersom en köksrenovering kan upplevas krånglig eller vara en stor kostnad. Men så behöver det inte vara.

– Det vi ser är att våra kunder efterfrågar en helhet. Allt från inspiration och guidning, till leverans, installation och finansiering. Det är något vi tagit fasta på för att kunna hjälpa till genom hela processen, säger Oscar Johansson, köksansvarig på IKEA Sverige.

Tipset: Överväg alternativen

Finansieringen är en viktig pusselbit som ska falla på plats i alla renoveringar. Att spara till ett nytt kök är alltid billigast och man slipper de extra avgifterna som kommer med lån. Många väljer emellertid att låna till sin renovering.
Ett alternativ många överväger är att baka in renoveringen i det befintliga bolånet eftersom det oftast har en lägre ränta än vanliga banklån. Men med förändrade förutsättningar som amorteringskrav kan du behöva amortera mer på hela bostadslånet än vad du hittills gjort.

Upptäck 27 köksserier i olika stilar och färger

1/2
2/2

Köksspecialisterna erbjuder hjälp

Att finansiera köksrenoveringen med ett vanligt lån är ett annat alternativ. Just nu erbjuder IKEA tillsammans med Ikano Bank finansiering av din totala kökslösning där du kan inkludera både köket, montering och installation till en ränta på 0,99 procent.

– IKEA vill kunna erbjuda kunderna ett attraktivt sätt att finansiera sitt nya kök. Vi vet att ett kök är en stor investering och då känns det väldigt bra att kunna tillhandahålla bra lösningar, säger Oscar Johansson, köksansvarig på IKEA Sverige.

Har du många tankar och frågor kring din renovering? Hos IKEA kan du sitta ner med en köksspecialist och tillsammans planera kök och matplats in i minsta detalj.

– Har du vägarna förbi ett varuhus kan du besöka vår drop-in, men vill du hellre sitta ner med en köksspecialist när det passar dig går det också att boka en tid, säger Oscar Johansson.

Du kan också ringa IKEA Customer support center där du kan få både råd och inspiration av köksspecialisterna.

Läs mer om IKEA:s kökserbjudande här

Annons
Detta är en annons från IKEA, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.