Annons
X
Annons
X

Kjöller medger inga fler fel

Hårt trängd, men stridslysten, svarade Hanne Kjöller på anklagelserna om faktafel i boken ”En halv sanning är också en lögn” på Bokmässan i Göteborg under fredagen. Hon medger fortfarande bara ett fel – det hon redan har bett om ursäkt för.

Av TT
DN:s ledarskribent Hanne Kjöller debatterar sin bok med Uppdrag gransknings Nils Hanson.
DN:s ledarskribent Hanne Kjöller debatterar sin bok med Uppdrag gransknings Nils Hanson. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Många hade samlats vid DN:s monter på mässan för att lyssna till när tidningens ledarskribent gick i svaromål mot Nils Hansson, ansvarig utgivare för SVT:s grävprogram ”Uppdrag granskning”. Han hävdade att Kjöllers bok ”vimlar av fel” - i fallet ”Uppdrag granskning” ska det handla om tre faktafel.

Kjöller avfärdade anklagelserna med att Hansson gick ned på ”en detaljnivå som är hårresande i ett större resonemang”.

– Det finns konkreta exempel där man faktiskt kan kontrollera dina uppgifter, så varför kan du inte medge detta? Problemet med dig är att du inte kan medge misstag, sade Nils Hansson.

Annons
X

Hanne Kjöller kontrade med att förklara att hon visst bett om ursäkt - för det avsnitt som handlade om en cancersjuk krögare som felaktigt påstods äga en bostadsrätt värd 12,5 miljoner kronor.

– Det är självmål att i en bok som i titeln har ordet ”sanning” ha faktafel. Jag kan bara skylla mig själv för att det skymmer diskussionen om journalistik som jag ville föra. Jag är oerhört ledsen över det, sade hon.

Uppgifterna från Sveriges Radio om sakfel i det avsnitt av boken som handlar om programmet ”Den fastspända flickan” ville hon inte kommentera.

Stäng

SvD GÖTEBORG – dagligt nyhetsbrev med de viktigaste nyheterna från Göteborg (må-fr)

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag har sagt att jag gärna möter någon av dem eller allihopa i en direktsänd debatt i Studio Ett. Det går liksom inte att diskutera som de säger ”en massa faktafel”, utan jag måste förhålla mig till dem i sak, säger hon.

  Göteborg TT

  Annons
  Annons
  X

  DN:s ledarskribent Hanne Kjöller debatterar sin bok med Uppdrag gransknings Nils Hanson.

  Foto: FREDRIK SANDBERG/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X