Kinnevik tar Zalandokritik på allvar

I den tyska tv-kanalen RTLs program Extra framfördes i måndags svidande kritik mot arbetsmiljön vid Kinnevikägda modebolaget Zalandos lager i tyska Erfurt. Kinneviks avgående vd Mia Brunell Livfors tar kritiken på stort allvar.

– Det är upp till oss som ägare och Zalando som arbetsgivare att gå till botten med det som nu kommit fram, säger hon till SvD Näringsliv.

Under strecket
Publicerad
Mia Brunell Livfors, avgående vd för Kinnevik.

Mia Brunell Livfors, avgående vd för Kinnevik.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Kritik har blossat upp sedan en reporter på tv-programmet Extra under tre månader wallraffat som lagerarbetare vid ett av Zalandos stora logistikcenter. Reportern var under ett skift tvungen att gå 2,7 mil och en annan anställd som filmades berättar att ambulans måste tillkallas till lagret i princip varje dag. Enligt programmet präglas miljön av en ”konstant rädsla”.

Kritiken i TV-programmet kommer olägligt för Zalando som upplevt en period av motgångar. Efter att ha lyft Kinnevikaktien under 2013 har den senaste tiden mest handlat om sjunkande besökstrafik och innehavet har i år varit ett sänke för investmentbolaget. Samtidigt har medierna rapporterat om att Zalando planerar för en börsnotering i år.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons