Annons
X
Annons
X

Kinesisk Volvofabrik närmar sig godkännande

Ytterligare ett steg har tagits mot ett godkännande av Volvos planerade fabrik i Chengdu i Sichuan-provinsen, som ska producera 50 000 bilar om året. Den kinesiska industri- och IT-myndigheten har godkänt planerna. Men ännu har inget slutgiltigt godkännande lämnats från den kinesiska staten.

Fabriken i Chengdu är en förutsättning för att Volvo ska nå sin målsättning på en kraftigt ökad marknadsandel i Kina, från dagens 0,3 procent till 20 procent till 2016. Nu rapporterar China Daily att Ministry of Technology and Information Technology har godkänt planerna. Enligt Volvos presschef Per-Åke Fröberg krävs dock fler godkännanden innan projektet är i hamn.

– Det är ett godkännande i raden, men inte slutgiltiga godkännandet. Men det är ett positivt steg på vägen, säger han.

Redan vid årsskiftet kommer de första testbilarna att produceras, och under andra halvan av 2013 är det tänkt att produktionen ska vara i full gång i fabriken. Men först krävs alltså godkännande från fler myndigheter. Och innan bilarna från fabriken släpps in på den kinesiska marknaden krävs också granskningar av produktionen på plats, skriver China Daily.

Annons
X

När det slutgiltiga godkännandet kan komma är svårt att veta, enligt Per-Åke Fröberg.

– Vi har inte den detaljerade insynen så vi kan säga det, säger han.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X