Kinesisk tidning: Nej till Huawei straffar Ericsson

Kina hotar att hämnas på Ericsson, här koncernchefen Börje Ekholm, om inte Huawei tillåts bygga 5G i Sverige, enligt en statsägd kinesisk tidning.
Kina hotar att hämnas på Ericsson, här koncernchefen Börje Ekholm, om inte Huawei tillåts bygga 5G i Sverige, enligt en statsägd kinesisk tidning. Foto: AP/TT

Kina hotar att hämnas på Ericsson om inte Huawei tillåts bygga 5G i Sverige, enligt en statsägd kinesisk tidning. ”Man ska ta det på allvar när de skriver en sådan här skarp sak”, säger Kinakännaren Kristina Sandklef.

Under strecket
Publicerad
Ericssons chef Börje Ekholm.

Ericssons chef Börje Ekholm.

Foto: Lars Schröder/TT
Annons

Kina ger Sverige en sista chans att ändra förbudet mot att låta det kinesiska telekombolaget Huawei bygga 5G-nät innan Ericssons kinesiska verksamhet tar skada. Det hävdade en anonym källa i den kinesiska statsägda tidningen Global Times i måndags.

De statskontrollerade kinesiska teleoperatörerna håller på med en ny upphandling av 5G-utrustning och tidningen lyfte fram att Ericsson kan få vara med i ”intervjuer” för att få delta i tester. I samma mening skriver tidningen, baserat på den anonyma källan, att det ”kan vara sista chansen för Sverige att dra tillbaka sitt felaktiga beslut att exkludera kinesiska bolag som Huawei” från att bygga 5G.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons