Annons

Kinberg Batra tillbakavisar scenario från SD

Flera SD-företrädare hoppas nu på ett större samarbete med M lokalt och ser ett scenario där en mängd kommuner kan styras av en konstellation av de båda partierna efter valet. Något som Moderatledaren Anna Kinberg Batra tillbakavisar.
– Det är med Alliansen vi vill ha ett organiserat samarbete, regera och budgetförhandla, säger hon till SvD.

Under strecket
Publicerad
Foto: Noella Johansson/TTBild 1 av 1
Foto: Noella Johansson/TTBild 1 av 1
Foto: Noella Johansson/TT

Anna Kinberg Batras utspel om att samtala med SD i frågor ”där det finns förutsättningar att komma överens” gör att flera lokala sverigedemokrater tror på ett utökat samarbete även i budgetfrågor, visar SvD:s rundringning.
SD:s s gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, tror att utvecklingen blir svår att stoppa och att en majoritet av landets kommuner efter valet kan komma att styras ”med en konstellation av M och SD i någon form”.
Men det är ett scenario Moderatledaren Anna Kinberg Batra tillbakavisar.
– Nej det tror jag inte, jag vill att det ska vara Alliansen som dominerar i fler kommuner, för det här handlar om att driva igenom och stå för så mycket allianspolitik som möjligt. Då ska väljarna inte tveka på att vi menar allvar, vi måste kunna göra det vi kan för att få igenom så mycket av vår politik som möjligt redan nu och regera efter valet, säger Batra och tillägger:

Annons
Annons
Annons