Annons
X
Annons
X

Kinberg Batra svarar: ”Vårt besked står fast”

Kritiken som Förintelseöverlevaren Emerich Roth riktade mot moderatledaren i ett öppet brev var hård. Nu svarar Anna Kinberg Batra – via sms.

Emerich Roths brev
Moderatledaren Anna Kinberg Batra hälsar på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inför en partiledardebatt i riksdagen.
Moderatledaren Anna Kinberg Batra hälsar på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inför en partiledardebatt i riksdagen. Foto: Lars Pehrson

Förintelseöverlevaren Emerich Roths öppna brev till Anna Kinberg Batra, där han kritiserar hennes öppnande för dialog med Sverigedemokraterna, har väckt stort engagemang. SvD Kultur har under dagen försökt få kontakt med moderatledaren för en kommentar. En av Moderaternas presskontakter, Niklas Gilström, svarar via sms:

”Skriftlig kommentar av Anna Kinberg Batra

Jag har stor respekt för Emerich Roth och träffar honom gärna, inte minst för att diskutera hur arbetet mot antisemitism och extremism kan förbättras.

Annons
X

Moderaterna samarbetar och vill regera med Alliansens partier. Vi kommer ej att regera eller budgetförhandla med Sd. Vår syn på deras rötter och värderingar har inte förändrats.”

Betyder detta att Moderaterna fortfarande är öppna för att förhandla med SD om enskilda sakfrågor?

”Moderaternas besked står fast”

Har Kinberg Batra förståelse för kritken som Emerich Roth bär fram, som gäller just detta besked?

”Det jag skickade är den kommentar vi har angående detta”.

Emerich Roth själv berättar att han fått många reaktioner på sin text, nästan alla positiva.

– Äntligen reagerar folk. Vi får se vad resultatet blir. Vi har ett och ett halvt år till nästa val, och det är viktigt att inte göra om samma misstag, säger den 93-årige Förintelseöverlevaren.

Annons

Moderatledaren Anna Kinberg Batra hälsar på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inför en partiledardebatt i riksdagen.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X