Kinaturbulensen slår mot pensionsspararna

Ett orange kuvert från pensionsmyndigheten med information om pension och underlag för beräkning av pensionsrätter. Arkivbild.
Ett orange kuvert från pensionsmyndigheten med information om pension och underlag för beräkning av pensionsrätter. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

De Kinafonder som erbjuds till premiepensionssparare har rasat den senaste månaden. För den med kortare tidshorisont kan det vara bra att flytta om i pensionsportföljen, säger Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza.

Under strecket
Sophie Wichmann/TT
Publicerad
Annons

Kinas häxjakt på flera stora nätbaserade företag fortsätter. Den senaste månaden har regeringen i Peking slagit mot flera stora nätbaserade företag, som drabbat både stora techjättar men också hela utbildningssektorn.

Den senaste branschen att drabbas är spelbranschen, när en artikel i statligt kopplade Economic Information Daily kallade dator- och tvspel för ”spirituellt opium” som riskerar att ”förstöra en generation”. Artikeln togs under tisdagen bort, och återpublicerades senare utan drogreferensen, skriver Bloomberg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons