X
Annons
X

Kim och Trump möts vid gammalt piratnäste

Den är främst känd för palmkantade stränder, kasinon och golfbanor. Men nu står den singaporianska ön Sentosa – en gång ett piratnäste – i centrum för det historiska mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un.

Sentosa – en av de 63 öar som utgör Singapore – lockar med sina luxuösa hotell, privata båtklubbar och stränder uppbyggda av importerad indonesisk sand miljontals bekymmersfria turister varje år. Men den har också en mörk historia kantad av blodspillan, krig och pirater.

Tidigare kallades den "Pulau Blakang Mati", ett namn som kopplar samman ön med död. Läget längs med sjöleden mellan Indien och Kina lockade inte bara köpmän och handlare, utan även pirater. Senare, när Singapore ockuperades av Japan under andra världskriget, var det en av flera platser där kinesiska män massakrerades av japanska soldater och slängdes i havet. Här fanns också läger för krigsfångar.

Kim Jong-Un och Donald Trump ska träffas på lyxhotellet Capella.

Foto: Capella Singapore/AP/TT Bild 1 av 3

Sentosa vill marknadsföra sig som en underhållningsö och här finns bland annat Universal Studios, Madame Tussauds och en fjärilspark.

Foto: Wong Maye-E/AP/TT Bild 2 av 3

Om Kim Jong-Un eller Donald Trump skulle bli sugna på ett dopp kan de svalka sig i de här bassängerna på lyxhotellet Capella.

Foto: Risa Suzuki/AP/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X