Nina Solomin:Ren och skär dynga i Big brother – förutom detta ögonblick

Scenen då Sami (th) berättar för sin judiske vän Daniel om sitt förflutna är Big Brothers enda behållning, skriver Nina Solomin.
Scenen då Sami (th) berättar för sin judiske vän Daniel om sitt förflutna är Big Brothers enda behållning, skriver Nina Solomin. Foto: TV4

Varför sådan ilska mot Big brother-Sami från Köping som tidigare hyst högerextrema åsikter och har nazisttatueringar på kroppen? Scenen då han berättar för sin judiske vän Daniel om sitt förflutna är såpans enda behållning.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Det stormar kring Big brother och Sami.

Foto: Jakob Dahlstrom, TV4

Big brother-huset, 2020.

Foto: Jakob Dahlstrom
Annons

Årets upplaga av dokusåpan Big brother är ren och skär dynga. Men det finns en scen i de hittills sända avsnitten som handlar om något riktigt. Nämligen den i vilken en ung man med ett sammelsurium av tatueringar på armarna berättar för sin nya, lika fullklottrade vän att han tar avstånd från högerextremism.

Han säger att han inte står för den typen av åsikter, och ger sin förklaring till varför han lät rista in nazistiska symboler på sin egen kropp. Det berodde på de kretsar han umgicks i, berättar han, de präglades av trångsynthet och rädsla för främlingar. Han bodde i glesbygden och människorna han hängde med hatade det främmande, men hade inte sett mycket av världen, inte varit bortom ”50-skylten”.

Annons
Annons
Annons