Killar och tjejer jobbar ihop

På Vässarö norr om Norrtälje hajkar drygt 150 ungdomar i det största muslimska scoutlägret hittills i Sverige. Över hela arrangemanget vakar en 21-åring från Stockholm som vill bli ”en god samhällsmedborgare”.

Under strecket
Publicerad
Intresset för scouting är stort bland muslimska barn i Sverige i dag men den stora utmaningen är densamma som 
i resten av rörelsen, att hitta ledare. Många slutar i tonåren. Omar Mustafa gjorde själv lumpen och pluggade utomlands, men drogs tillbaka till rörelsen. ”En gång scout, alltid scout” hävdar han.

Intresset för scouting är stort bland muslimska barn i Sverige i dag men den stora utmaningen är densamma som i resten av rörelsen, att hitta ledare. Många slutar i tonåren. Omar Mustafa gjorde själv lumpen och pluggade utomlands, men drogs tillbaka till rörelsen. ”En gång scout, alltid scout” hävdar han.

Annons

I dag avslutas lägret Friendship 2006 och en drös ungdomar i åldern 13–25 år river sitt läger innan de återvänder hem till länder som Frankrike, Turkiet och Qatar efter en vecka på Vässarö.

De palestinska och libanesiska scouterna blev kvar när kriget bröt ut, fast de anmälde sig först. I en vecka har scouterna paddlat kanot, spelat fotboll och diskuterat i gräset utanför sina tält på scoutrörelsens ö i Roslagens skärgård.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons