Kikärtskriget

SMAKLIG MÅLTID Det ryms mer än man tror i ett pitabröd. Vi tar ett rejält bett av falafeln, det självklara vegetariska snabbmatsvalet för både Jesus och Dennis Lyxzén. Ut rinner starksås och politiska konflikter.

Under strecket
Publicerad
MARIA WESTHOLM
Foto: MARIA WESTHOLM
Annons

Först ska kikärtorna läggas i blöt. Sedan ska de sköljas. Därefter pressas de till färs i en brummande maskin. Smeten formas till ringar eller bollar som sedan friteras i färsk olja. Viktigast av allt är kryddorna. Jacob Alshammari på Palmyra Kebab i Stockholmsförorten Årsta har efter nio år experimenterat sig fram till en perfekt blandning. Formeln tänker han inte avslöja.

– Det är en industrihemlighet precis som Coca Colas recept, säger Alshammari förteget. Som resten av personalen i köket under restaurangen är han klädd i en fläckfri och välstruken marinblå uniform.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons