Kidnappningen påverkar fortfarande många företag

I dag väcks åtal mot Fabian Bengtssons misstänkta kidnappare. Det uppmärksammade dramat har lett till att skyddet har stärkts för svenska företagsledare. Säkerhetsföretaget Falck uppskattar att antalet uppdrag har trefaldigats.

Under strecket
Publicerad
Annons

Klockan elva i dag åtalar kammaråklagare Peter Larsson de tre personer som misstänks för brott i samband med kidnappningen av Fabian Bengtsson. Sedan Siba- direktören släpptes fri den 3 februari har polisen arbetat intensivt med utredningen.
Förundersökningen som omfattar drygt 2 000 sidor blir offentlig i dag. Sedan ska åklagaren försöka övertyga tingsrätten i Göteborg om att de tre åtalade männen är skyldiga. Den 43-åring som greps i sitt hem i Göteborg har erkänt människorov, likaså den 25-årige man som greps i Köpenhamn. 27-åringen som greps i Österrike har erkänt försök till grov utpressning.
Det 17 dagar långa kidnappningsdramat fick stor uppmärksamhet över hela landet, inte minst när Fabian Bengtssons föräldrar gick ut i tv och på Sibas hemsida i försök att få kontakt med kidnapparna.

Fem månader efter kidnappningen ser Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk handel, fortfarande att dramat har påverkat många företag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons