Kidnapparna utlöste billarmet

Billarmet utlöstes när kidnapparna skulle tillfångata Fabian Bengtsson i hans garage. Två av de nu åtalade männen kunde först varken starta eller backa bilen, utan Sibadirektören fick själv ge dem instruktioner. Det dröjde länge innan han förstod att det var honom och inte bilen de var ute efter.

Under strecket
Publicerad
Fabian Bengtsson och hans far Bengt Bengtsson när de kom till tingsrätten i dag.

Fabian Bengtsson och hans far Bengt Bengtsson när de kom till tingsrätten i dag.

Annons

GÖTEBORG, SvD.se
Elektronikvarukedjan Sibas vd Fabian Bengtsson var lugn och samlad när han på onsdagen redogjorde inför Göteborgs tingsrätt för hur kidnappningen av honom gick till den 17 januari i år. Han berättade detaljerat om inledningen av dramat. Innan kidnappningen skedde förstod han aldrig att det fanns något hot mot honom eller att han var övervakad av sina framtida förövare. I januari gjorde Fabian Bengtsson det som alla säkerhetsansvariga avråder från: han gick exakt samma väg till sitt garage varje morgon vid nästan samma tid.

Det dröjde innan han förstod att det var honom de två männen var ute efter. När han fick det klart för sig började han att gråta, men blev tillsagd att vara en man. Framför allt uppmanades han att vara tyst och försökte följa kidnapparnas vilja:
– Jag är väldigt medgörlig då. Jag är en stor person och ser att om jag skulle göra motstånd vet man inte hur det skulle gå, sade han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons