Kidnappare avrättade tre turkar

Under strecket
Publicerad
Annons

Falluja En amerikansk flyg-attack mot oroshärden Falluja väster om Bagdad dödade minst 20 personer under natten till i går. Tre turkar mördades av sina kidnappare i Irak.
Två byggnader totalförstördes av de amerikanska bomberna just före midnatt mot ett bostadsområde i sydvästra Falluja, en stad som blivit känt för ditt hårdnackade motstånd mot den utländska militären i Irak.
På morgonen hade räddningsarbetare och frivilliga grävt fram 20 lik. Krossade möbler och rester av en tv-apparat syntes i rasmassorna. Både barn och åldringar sades finnas bland offren.
USA:s militär beskrev angreppet som en ”precisionsattack” mot ett gömställe som användes av anhängare till den påstådde al-Qaidaledaren Abu Musab Zarqawi. Han anklagas för otaliga terrordåd i Irak och har 25 miljoner dollar i prispengar på sitt huvud.
I går rasade också strider i staden Ramadi. Två civila dödades och elva skadades i skottväxling mellan amerikansk militär och upprorsmän, uppgav irakisk polis.
En irakisk militant grupp, som kallar
sig Tawhid och Jihad, ska ha dödat tre turkar som den hållit som gisslan i Irak, rapporterade den arabiska tv-kanalen al-Jazira i går.
al-Jazira rapporterade att den fått en video från gruppen Tawhid wa Jihad (Enighet och heligt krig) som visade morden. Kanalen visade en sekvens där man såg männen framför tre maskerade och beväpnade män. Det var inte omedelbart klart om de kidnappade i videon var samma som de tre som hittades döda vid en väg norr om Bagdad. TT-AFP

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons