Kidmans chansningar ledde till röda mattan

Nicole Kidman tar gärna risker i sin karriär. Det har resulterat i ett toppår för henne i Cannes. Här tillsammans med sina unga motspelare Sunny Suljic och Raffey Cassidy från "The killing of a sacred deer".
Nicole Kidman tar gärna risker i sin karriär. Det har resulterat i ett toppår för henne i Cannes. Här tillsammans med sina unga motspelare Sunny Suljic och Raffey Cassidy från "The killing of a sacred deer". Foto: Alastair Grant

Nicole Kidman är årets drottning i Cannes. Hon är på ett skönt ställe i karriären, där hon egentligen inte behöver arbeta utan väljer projekt som känns utmanande.

– Jag tänker som när jag var 21 och tog risker och ville pröva nya saker, säger hon.

Under strecket
Publicerad
Regissören Yorgos Lanthimos tillsammans med Nicole Kidman på Cannesfestivalen där "The killing of a sacred deer" har premiärvisats.

Regissören Yorgos Lanthimos tillsammans med Nicole Kidman på Cannesfestivalen där "The killing of a sacred deer" har premiärvisats.

Foto: Alastair Grant
Annons

Inte mindre än fyra gånger ska Nicole Kidman äntra röda mattan under årets festival. Hon har precis synts i den uppmärksammade tv-serien ”Big little lies” mot Alexander Skarsgård och på festivalen medverkar hon i hajpade filmer av Sofia Coppola och John Cameron Mitchell. Själv kallar hon tajmingen en slump men faktum är att den australiska skådespelaren är mitt uppe i en superintressant del av karriären, där hon, snart 50 år fyllda, inte tvekar att välja utmanande, spännande projekt.

– Jag behöver inte jobba alls. Jag gör det för att det är min passion i livet och just nu känner jag för att ta risker och stödja regissörer som jag tror på, gärna debutanter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons