Recension

KhaymaKhayma

Semesterminnen. Mustiga taginer och sval inredning väcker minnen från resor till Marocko. Tyvärr fungerar inte konceptet helt och hållet i det nordiska klimatet.

Under strecket
Publicerad
På Khayma serveras stora och prisvärda portioner som dock hade kunnat vara lite mera spännande.

På Khayma serveras stora och prisvärda portioner som dock hade kunnat vara lite mera spännande.

Foto: MAGNUS NEIDEMAN
Annons

Khayma betyder tält på arabiska och tanken är att krogen, som öppnade för ett år sedan, ska kännas som ett andra hem. Restaurangens kala inredning med kakel och mosaikbord känns genuin, men knappast vardagsrumsmysig. Personalen är desto trevligare och berättar gärna om rätterna på den kortfattade menyn. Under våra besök har såväl firandet av Ramadan som födelsedagar gjort att restaurangen erbjudit en begränsad meny. Tänk om de hade förvarnat oss om det när vi bokade bord! I höst satsar Khayma på en helt marockansk meny med marockanska drycker, vilket sannolikt gör restaurangens utbud mer intressant.

Tre skålar ställs på bordet: bittra gröna oliver, de obligatoriska syrade grönsakerna och stekta champinjoner med bra balans mellan syrligt och bittert. Gott och aptitretande. Hariran, Marockos nationalsoppa, saknar dock den mustighet och styrka vi är vana vid.

Annons
Annons
Annons