Annons
X
Annons
X

Khamis Gaddafi uppges död - igen

Strider i Muammar Gaddafis forna fäste Bani Walid på årsdagen av diktatorns död krävde över 25 liv. I samband med detta kommer dramatiska men spretande uppgifter om både Gaddafis extalesman och ledarens yngste son.

Av TT
(uppdaterad)

Lördagens strider i den libyska staden Bani Walid har krävt minst 26 liv, och flera hundra personer har skadats, uppger vårdpersonal enligt nyhetsbyrån AFP.

– Kampanjen för att befria landet har inte fullbordats helt, sade parlamentets talman Mohammad al-Magariaf, som i praktiken är Libyens nuvarande statschef.

På kvällen meddelade representanter för den nya regimen att Muammar Gaddafis forne talesman Musa Ibrahim gripits i Bani Walid, och att diktatorns yngste son, Khamis, dödats.

Annons
X

Men beskeden tas emot med skepsis. Khamis al-Gaddafi har regelbundet dödförklarats under konflikten, men uppgifterna har aldrig bekräftats. Och Musa Ibrahim verkade själv kunna dementera.

– Vi befinner oss utanför Libyen, och har ingen kontakt med Bani Walid, sade en röst som enligt nyhetsbyrån Reuters liknar Ibrahims, i en ljudfil som lades ut på Facebook.

Muammar Gaddafi hade minst ett tiotal barn. ”Kronprinsen” Saif al-Islam är gripen, övriga tros ha dödats eller lyckats fly utomlands.

BILDSPEL:
Här är hela Gaddafiklanen – ett familjeliv i såpastil (20/10-11)

QUIZ:
Vad vet du om Gaddafi?

Populära Gaddafi-artiklar:

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X