X
Annons
X

KF ut ur glashus och in i grannhus

Kooperativa Förbundet, KF, lämnar glashuset vid Slussen, och flyttar in i byggnaden bredvid. Samtidigt flyttar Coop Sverige till Solna och Coop Norden från Göteborg till Pub-huset i Stockholm.

- Det är här ett slags renodling av rollerna. Det är bra att ägarbolag och driftsbolag skiljs åt, säger Börje Fors, vd för KF. Inom KF arbetar 150 anställda, inklusive KF kort och KF fastigheter. Hela kooperationens alla bolag flyttar ut ur glashuset vid Slussen, som en gång byggdes för den totala verksamheten under 1960-talet. Huset som ägs av Atrium totalrenoveras och KF flyttar in i huset intill, det så kallade Stadsgårdshuset. På så vis återvänder KF till klassisk kooperativ mark. Här hyrde kooperationen in sig redan 1911, när huset var nytt.

Vad kostar flytten? - Det vet jag inte riktigt, men inte så mycket. Det rör väl sig om 100 000 kronor ungefär, säger Börje Fors. Detaljhandelsdelen Coop Sverige med sina 800 anställda flyttar samtidigt till nya lokaler i Solna Business Park. Orsaken till att Coop Norden flyttar från Göteborg till Stockholm är enligt Börje Fors att kommunikationerna är bättre från Stockholm. De runt 40 anställda i Coop Norden ska sitta i den nyare delen av PUB-huset, som vetter mot Drottninggatan.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X