Annons
X
Annons
X

Kessiakoff är stressad inför touren

I fjol slogs han om den klassiska bergströjan. Inför årets Tour de France tonar Astana-cyklisten Fredrik Kessiakoff ned förväntningarna ordentligt.

– Det är med blandade känslor jag är uttagen. Det är kul, men jag känner mig lite stressad av det, säger Kessiakoff till TT.

Av TT
[object Object]
Fredrik Kessiakoff under tempoloppet vid cykel-VM. Foto: REUTERS

I Giro d'Italia var han förvisso med och hjälpte lagkamraten Vincenzo Nibali till totalseger, men själv slutade Fredrik Kessiakoff på en undanskymd 90:e plats. Återkommande problem med pollenallergi har också stört under våren och inför lördagens start i Tour de France är det en mycket försiktig 33-åring som talar:

– Det har gått ganska tungt för mig under säsongen. Sett till tidigare år har min säsong vänt vid den här tidpunkten men det är inget som jag har styrt, det har bara hänt. De (Astana) tror att jag att kan prestera mer än jag gjort hittills i år. Det vill jag också, men jag kan inte ge några garantier, säger Fredrik Kessiakoff.

Astana har tagit ut svensken som en av åtta hjälpryttare till danske kaptenen Jakob Fuglesang, och med oddsen mot sig ska stallet försöka utmana i första hand segervissa britten Chris Froome och hans Team Sky.

Annons
X

– Vi är verkligen ingen av förhandsfavoriterna. Jakob kör kanske för topp 10 eller möjligen topp 5 och jag vill gärna assistera till lagets framgångar. Och sedan önskar jag att jag kan vara med i någon utbrytning. Jag behöver inte ens vinna, men jag vill efteråt känna att jag har varit med och haft chans på en seger.

I fjol slutade han 40:e totalt och imponerade genom att bära den rödprickiga bergströjan i sju etapper innan han fick ge sig mot fransmannen Thomas Voeckler. Men inte heller att bli kung över bergen är någon självklar målsättning.

– Just nu känner jag inte att jag stirrar mig blind på bergströjan. Men dyker möjligheten upp tänker jag inte låta den gå förbi. Är jag här så vill jag prestera, säger Fredrik Kessiakoff.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Testa dig själv i senaste veckornas sportquiz

  V 42 | Vem vann första Stockholm Open? quiz.svd.se V 40 | Vilken tung titel tog Steua Bukarest? quiz.svd.se V 39 | Vad heter vår första majorsegrare? quiz.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X

  Fredrik Kessiakoff under tempoloppet vid cykel-VM.

  Foto: REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X