X
Annons
X

Kent sneglar på döden

Kent står för att de är pretentiösa. Nu släpper de sitt sjunde album Du & jag döden. – Det är ingen självmordsplatta, säger sångaren Jocke Berg.

Kent består av (från vänster): Markus Mustonen, Harri Mänty, Sami Sirviö, Martin Sköld, Jocke Berg
Kent består av (från vänster): Markus Mustonen, Harri Mänty, Sami Sirviö, Martin Sköld, Jocke Berg Foto: Lars Pehrson 30152 / svd

Det är mycket hemlighetsmakeri inför ett nytt Kent-album. Själv roar jag mig med att lyssna på Kents hela skivproduktion och det har hänt att bandmedlemmarna ägnat sig åt sådana självuppskattningsorgier.
– För något år sen lyssnade jag igenom allt. Vissa låtar log man lite åt och tryckte förbi, säger basisten Martin Sköld.
Sveriges största rockband har hittills sålt 1,3 miljoner skivor.
– Men hur mycket vi tjänat beror på om det är Galne Gunnar som räknar eller inte, säger Jocke Berg.
Han är inte förtjust över Veckans Affärers genomgång av Kents finanser, som visar att de omsatt en halv miljard kronor.
– Visst tjänar vi pengar men om man räknar de 16 år vi hållit på så har timpenningen inte varit hög. De säger att vi haft kringförsäljning på 40 miljoner kronor vilket innebär att vi sålt 250000 t-shirts fast vi bara sålt 10000. Vi hade inte låtit som vi gör om vi startat bandet för att bli rika. Det är inte så att plötsligt står det någon från banken och bultar ner sedlar med gummiklubba i brevinkastet, säger Jocke Berg.

Kent består av (från vänster): Markus Mustonen, Harri Mänty, Sami Sirviö, Martin Sköld, Jocke Berg

Foto: Lars Pehrson 30152 / svd Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X