Annons
Krönika

Kristin Lundell:Kennedyklanens uppgång och fall

DRAMA Serien om Kennedyfamiljen, med premiär i kväll, är knappast någon smickrande hjältesaga men ger en inblick i skapandet av en president.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Verklighet och fiktion – vi har på senare tid fått vänja oss vid att den förut så tydliga gränsen mellan de två har suddats ut. MTV-fabricerade serier som The Hills – som knoppade av sig i en mängd liknande program världen över – hade formen av en intrigerande dokusåpa, full av blickar redo att döda, men visade sig vara en manusbunden serie. Men spelar det egentligen någon roll vad som är på riktigt? Eller ska vi säga ”riktigt”? Har vi inte vant oss vid gråzonen? Det sägs ju dessutom vara oartigt att ifråga sätta en bra historia.

I kväll har miniserien The Kennedys premiär i SVT1. Filmatiseringen av den mytomspunna politikerfamiljen skapade dramatik redan innan den var färdiginspelad. Ryktet gör gällande att den fortfarande så mäktiga Kennedyfamiljen, med hjälp av sina kontakter, såg till att kanalen History, som beställt serien, valde att inte visa den.

Annons
Annons
Annons