Annons

Kennedyklanen mobiliserar i Trumps USA

Kerry Kennedy är dotter till Robert F Kennedy, USA:s tidigare justitieminister och senator som mördades under sin presidentkampanj 1968.
Kerry Kennedy är dotter till Robert F Kennedy, USA:s tidigare justitieminister och senator som mördades under sin presidentkampanj 1968. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hennes bror kampanjar för att bli guvernör och hennes brorson gav Demokraternas svar på president Trumps State of the union-tal. Kerry Kennedy, människorättsaktivist och brorsdotter till USA:s legendariske president John F Kennedy, anser att tiden är mogen för en ny våg av Kennedypolitiker.

Under strecket
TT
Publicerad

Kerry Kennedy, jurist, människorättsaktivist och ledare för organisationen Robert F Kennedy Human Rights.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kerry Kennedy tillsammans med statsminister Stefan Löfven (S).

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kongressledamoten Joe Kennedy III levererade Demokraternas svar på president Donald Trumps State of the union-tal i veckan.

Foto: AP/TT

– Joe står för allt det vi nu eftersträvar i USA: hopp, ungdom och medkänsla. Han är en motpol till det hat och raseri vi hör från makthavarna, säger hon till TT.

Med "Joe" menar hon brorsonen Joseph Kennedy III, 37-årig representanthusledamot från Massachusetts. När han i onsdags höll Demokraternas svar på Donald Trumps tal till nationen sökte han ingjuta hopp i USA:s unga papperslösa och utmålade indirekt presidenten som en mobbare.

Annons
Annons
Annons