Annons

KD utmanar arbetarrörelsen med familjedag

"Familjen har varit lite av en hjärtefråga, det var ju därför jag gick med en gång i tiden" säger Joacim Wäppling, kristdemokrat från Sörmland. På bilden syns han tillsammans med familjemedlemmarna Annie, Jenny och Hannes.
"Familjen har varit lite av en hjärtefråga, det var ju därför jag gick med en gång i tiden" säger Joacim Wäppling, kristdemokrat från Sörmland. På bilden syns han tillsammans med familjemedlemmarna Annie, Jenny och Hannes. Foto: Per Groth/TT

Kristdemokraterna rusar i opinionsmätningarna och på första maj samlades ett hundratal partianhängare för att hylla familjen.

– I den här polariseringen har det blivit så tydligt var Kristdemokraterna platsar någonstans, säger sympatisören Lorin Mayer Nordström.

Under strecket
Malin Jansson / TT
Publicerad

Melvin Övrum från Surahammar passar på att ta en selfie med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Han tror att det är på grund av henne som partiet nu går starkt framåt i opinionen. "Hon är inte så stel, och det tror jag många kan tycka är roligt", säger han.

Foto: Per Groth/TTBild 1 av 3

Kristdemokraterna kommer att försvara EU – både mot dem som vill riva unionen och mot dem som vill göra den till en stat, förklarar KD:s partiledare Ebba Busch under manifestationen på Sigmatorget i Västerås.

Foto: Per Groth/TTBild 2 av 3

Kristdemokraternas partiledare Ebba Buch Thor pratade med familjer och barn på Sigmatorget i Västerås. På bilden syns Elo Patricia Mayer, Lorin Mayer Nordström och Linnéa Mayer Nordström från Köping.

Foto: Per Groth/TTBild 3 av 3

Första maj är inte bara arbetarrörelsens dag, slår Kristdemokraterna fast. På onsdagen samlade partiet hundratal sympatisörer i Västerås för att inleda våren på sitt sätt – med fokus på familjen.

Plakat med budskap som "Mer tid för barnen" och "Inga fler utbrända mammor" talade sitt tydliga språk då skaran marscherade mot Sigmatorget och partiledaren Ebba Busch Thors tal.

Annons
Annons
Annons