Annons

KD utmanar arbetarrörelsen med familjedag

Familjen Wäppling, Annie, Jenny, Hannes och Joakim, demonstrerar med Kristdemokraterna i Västerås på första maj.
Familjen Wäppling, Annie, Jenny, Hannes och Joakim, demonstrerar med Kristdemokraterna i Västerås på första maj. Foto: Per Groth/TT

Kristdemokraterna rusar i opinionsmätningarna, och på onsdagen samlades ett hundratal partianhängare för att hylla familjen.

– I den här polariseringen har det blivit så tydligt var Kristdemokraterna platsar, säger sympatisören Lorin Mayer Nordström.

Under strecket
Malin Jansson / TT
Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch tar en selfie med en partisympatisör under en manifestation på Sigmatorget i Västerås.

Foto: Per Groth/TTBild 1 av 3

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch håller tal under en manifestation på Sigmatorget i Västerås.

Foto: Per Groth/TTBild 2 av 3

Kristdemokraternas partiledare Ebba Buch Thor (i gult) pratade med familjer och barn på Sigmatorget i Västerås. Här med en familj från Köping. Från vänster: Elo Patricia Mayer, Lorin Mayer Nordström och Linnéa Mayer Nordström.

Foto: Per Groth/TTBild 3 av 3

Första maj är inte bara arbetarrörelsens dag, slår Kristdemokraterna fast. Denna dag samlades ett hundratal sympatisörer i Västerås för att inleda våren på sitt sätt – med familjen i centrum.

Plakat med budskap som "Mer tid för barnen" och "Inga fler utbrända mammor" talade sitt tydliga språk då skaran marscherade mot Sigmatorget och partiledaren Ebba Busch Thors tal.

Annons
Annons
Annons