Kd pekar ut Nuder somarrogant maktmänniska

Pär Nuder är olämplig som finansminister och som tänkbar partiledare och därmed statsministerkandidat. Han är en arrogant maktmänniska som övergett sina ideal och förblindats av makten, anser kristdemokraterna i en granskning av Nuder som politiker.

Under strecket
Publicerad
Annons

Finansminister Pär Nuder har svårt att förstå den kraftiga attacken emot honom och att just kd tagit på sig uppgiften att leda den borgerliga smutskastningen av politiska motståndare.
– Jag trodde inte att ett parti som bygger på kristna värderingar ville hålla i dynggrepen i sådana här sammanhang. Men kanske beror det på att kristdemokraterna sjunker ner mot 4-procentsspärren och desperat försöker komma i rampljuset, säger Pär Nuder.
Vid de borgerliga partiernas möte i Högfors i somras fick kd uppdraget att leda arbetsgruppen som dels ska ta fram en ny och borgerlig utnämningspolitik, dels på olika sätt ”avslöja effekterna av den socialdemokratiska hegemonin och deras maktstrukturer”. Några rapporter om regeringens utnämningspolitik och koncentrationen av socialdemokrater i högskolornas styrelser och statliga bolag har också levererats. Men i går kom den första kartläggningen av en enskild socialdemokrat – Pär Nuder.
– Han är en viktig person som finansminister, han ingår i den närmaste kretsen kring Göran Persson och han är tilltänkt som partiledare och möjlig statsminister. Han om någon behöver synas, menar riksdagsledamöterna Per Landgren och Stefan Attefall som gjort granskningen.

Genom att lista exempel på sakfrågor där Nuder bytt åsikt eller uttryckt sig oklart eller förklenande om andra politiker försöker kd leda i bevis att ”Nuder vinglar fram i positionerna för att få makt”. Kd drar långtgående slutsatser av några Nudercitat från olika pressklipp och påstår att makthungern är ett karaktärsdrag hos honom och att sådant odlas inom socialdemokratin.
– Han har ingen rak linje. Som ung visionär ville han exempelvis pressa ned skatterna, men i dag har han övergett sina ideal för maktens skull. Han byter åsikter för att komma i vinnarhålet i den interna maktstriden för att bli deras nye partiledare, säger Stefan Attefall.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons