KD: Mer fokus krävs på våldsbejakande islamism

Legitim oro över våldsbejakande islamism har stämplats som islamofobi. De forskare som varnat har inte tagits på tillräckligt stort allvar. Det skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.

Under strecket
Publicerad
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor lägger ned blommor vid  Åhléns City i centrala Stockholm dagen efter terrordådet.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor lägger ned blommor vid Åhléns City i centrala Stockholm dagen efter terrordådet.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Annons

Dådet på Drottninggatan lämnar ingen oberörd. Barn, kvinnor, äldre och fäder. Ingen hänsyn lämnades. Liv togs enbart för att liv fanns att ta. Den våldsbejakande islamismen attackerar inte stater eller strukturer. Dess mål är inte politiska ledare, militärer eller institutioner. De lämnar ingen förvarning och visar inga ånger. Ifrån Syriens och Iraks slagfält till de senaste årets attentat i Frankrike, Belgien, Tyskland, Storbritannien och Sverige är budskapet lika enkelt som svart: De som inte är som oss förtjänar att dö. Den våldsbejakande islamisterna är inte intresserad av samlevnad – de sluter inte fred.

Annons
Annons
Annons