Kaxiga Hives söker nya spår

The Hives är lika med ett storhetsvan­sinnigt mellansnack, snabba, catchiga låtar och stiliga scenkostymer. I kväll spelar världskändisarna från Fagersta i Globens Annex.

Publicerad
Annons

Det måste vara 13 år sedan jag såg The Hives för första gången, i Hedemora folkets park, med en handfull lokala entusiaster i publiken. Det jag minns förutom att de spelade snabb, rätt lättglömd hardcorepunk, var sångarens skrikiga Hawaiiskjorta och hans helt otroligt kaxiga mellansnack.

När Howlin’ Pelle Almqvist står längst framme på scenen i Globens Annex i kväll kommer nog ingen att sakna det där mellansnacket som blivit en obligatorisk del av en Hivesspelning. Med sig i bagaget har bandet nya skivan The black and white album, som släpptes i mitten av oktober (och fick betyget 3 av SvD:s recensent). The black and white album innebar något av en kreativ nystart för The Hives, som i stället för att spela in i en och samma studio med en producent, som de brukar göra, testade något nytt. Låtarna är inspelade i Mississippi, Stor­britannien och Florida för att nämna några ställen. Mest uppmärksamhet inför skivsläppet fick samarbetena med tunga hiphopprodu­centerna Pharell Williams och Timothy Z Mosley, alias Timbaland.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons