Annons

Kaveh Savage

På 80-talet grundade Kaveh Savage det framgångsrika Kim Hadleighs design, med Ozzy Osbourne, Steven Tyler och Guns & Roses i kundkretsen. Efter att ha jobbat som bland annat möbelsnickare och kostymdesigner på BBC startade han streetwearmärket Savage London. Nu har Stockholm fått en egen butik.

Under strecket
Publicerad

Med två Savage-butiker i London och en i Manchester blir Stockholm den första utombrittiska stad som får en internationell filial. Varför Stockholm? - För att jag har kompisar här och gillar Stockholm. Och av någon anledning så har jag anställt mycket folk från Sverige i butikerna i London. Swedes totally fucking represent! Som tyskar fast med ett leende på läpparna.

Jag har hört att du är fascinerad av schimpanser. Hur kommer det sig? - Jag såg ett tv-program om Jane Goodall, en brittisk vetenskapskvinna som åkte ner och levde med schimpanser i Östafrika redan som 26-åring och senare grundade flera forskningsinstitut. Sen var jag fast. Jag kan sitta och titta på filmupptagningar av schimpanser i det fria i timtal, för mig är det bättre än ”Eastenders”. Och sen åker jag och tittar på dem i verkligheten också, till Amazonas och Afrika. De är coola, som oss, som barn.

Annons
Annons
Annons