Foto: Mel Yates
Perfect Guide

Kate Moss inreder lyxvilla

Hon är en av tidernas största modeller och nu har Kate Moss debuterat som inredare. Sommarhuset som supermodellen har inrett är inte jättefult – nu är det till salu med utgångspriset 33 miljoner!

Visst, det regnar ofta i England – men vad vore väl ett sommarhus utan pool? Det lyxiga trädäcket är en perfekt plats för avkoppling från citylivet i London. Kate har tidigare designat kläder för Top Shop, men det här är hennes första inredningsprojekt. Men intresset för inredning har alltid funnits där, och hon har tidigare visat upp sitt hem i Vogue – vars omslag hon också prytt 30 gånger.

– Jag förgrenar mig, säger hon om sin nya karriär.

Foto: Mel Yates

Inspirerad av silverbjörksträden i området ville Kate ha in silver i sovrummet. Silvret ska ge "en känsla av att bo i naturen". Sängen ramas in av speglar, och väggarna pryds bland annat av ikoniska bilder av modellen.

– När John (Hitchcox, fastighetsentreprenör) berättade att huset låg mitt bland silverbjörksträden blev jag exalterad och ville vara en del av designteamet, säger Kate Moss i ett pressmeddelande.

Foto: Mel Yates

Vardagsrummet har en imponerande takhöjd och exklusiva materialval. Sofforna är av sammet gör fredagsmyset ännu mysigare.

– Vi har skapat en lyxig oas i skogen, en perfekt tillflyktsort för vänner och familj, säger Kate om huset.

Modellen har gått på catwalks världen över sedan hon var 16 år, men alltid återvänt till den engelska landsbygden för att finna lugn. Just Cotswolds är en favorit för henne, och det var också här hon gifte sig med rockstjärnan Jamie Hince.

Foto: Mel Yates

Grönt är skönt, tycker Moss!
Vardagsrummet domineras av ljus och gröna växter. Modellen trivs på landet och är ofta ute på landsbygden med dottern Lila Grace, 12. Kate har ägnat sex månader åt inredningen i The Barnhouse. Cotswolds, som är känt för sina fantastiska lavendelfält, är poppis bland brittiska celebriteter. Lily Allen, och medlemmar i det brittiska kungahuset – prinsessan Anne och hennes dotter Zara – hittas bland namnen som valt att investera i hus där.

Foto: Mel Yates

Huset har en genomgående retroglamourstil, där gammalt blandas med nytt. Det syns särskilt tydligt i det mindre sovrummet ovan.

– Det finns lite 70-tal, lite 20-tal och lite 60-tal – de bästa bitarna av allt, säger Moss.

Kate Moss har själv valt all konst på väggarna som inkluderar verk av bland annat Damien Hirst, Allen Jones och Mit Senoj. En del rum innehåller också bilder på Kate.

Foto: Mel Yates

Kate Moss, 41, har själv designat många av möblerna i The Barnhouse, och lokala hantverkare har sedan utformat dem efter hennes önskemål. Femrums-huset ligger i pittoreska Cotswolds, i området The Lakes, 90 minuter från London. Nu är huset till salu för fyndpriset 33 miljoner kronor. I skapandeprocessen har hon samarbetat med fastighetsentreprenören John Hitchcox och den franska designern Philippe Starck.

– Det var vår gemensamma kärlek till den engelska landsbygden – och puben – som fick mig och John att jobba ihop, säger Kate Moss i ett pressmeddelande.

Till Toppen