Annons

"Katastrofalt" resultat för Biden

Den demokratiske presidentaspiranten Pete Buttigieg, till vänster, skakar hand med konkurrenten Joe Biden på scenen vid Otterbein University i Westerville i Ohio under en primärvalsdebatt i oktober.
Den demokratiske presidentaspiranten Pete Buttigieg, till vänster, skakar hand med konkurrenten Joe Biden på scenen vid Otterbein University i Westerville i Ohio under en primärvalsdebatt i oktober. Foto: John Minchillo/AP/TT

Pete Buttigieg – lägg det namnet på minnet. Den tidigare doldisen knuffar bryskt undan erfarne Joe Biden från ledarpositionen för Demokraternas moderata falang i kampen om att få utmana Donald Trump.

Men resultatet från Iowa överskuggas av rösträkningskaos.

Under strecket
Mattias Mächs / TT
Publicerad

Mer än ett dygn efter att delstatens demokrater röstat på den de vill se företräda partiet i USA:s presidentval i höst har fortfarande bara 71 procent av resultatet presenterats. De stora förseningarna beror på problem med en ny app som var tänkt att förenkla inrapportering av röster, enligt Demokraterna i Iowa.

Och mitt i röstkaoset kommer också en stor överraskning i det att 38-årige Buttigieg ser ut att gå segrande från nomineringsmötena.

Annons
Annons
Annons