Annons
X
Annons
X

Kastrup inför incheckning utan personal

Att checka in sig själv på nätet och i förväg välja plats på planet är inget nytt. Men nu inför Kastrup även självbetjäning för incheckning av bagage.

[object Object]
På Kastrup kan man snart checka in bagaget på egen hand. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Kastrups flygplats i Köpenhamn tar nu självincheckningen till nästa nivå och låter passagerarna även checka in sitt bagage på egen hand. Inledningsvis gäller det dock bara SAS och Norwegians resenärer, skriver tidningen Politiken.

– Majoriteten av våra passagerare checkar in sig själva i förväg via datorn, mobilen eller vid någon av våra 83 incheckningskiosker. Möjligheten att nu också checka in väskan och på egen hand ställa den på bagagebandet speedar passagerarnas tur genom flygplatsen, säger Marie-Louise Lotz, passagerarchef på Kastrup.

Förutom att incheckningsproceduren kommer att gå snabbare och smidigare innebär självbetjäningen också en besparing för flygbolagen som inte behöver ha lika många anställda, skriver Kastrup i ett pressmeddelande.

Annons
X

Enligt Politiken ska det norska företaget DSG leverera tolv självbetjänande bagage-drop som ska tas i bruk i slutet av året.

Annons
Annons
X

På Kastrup kan man snart checka in bagaget på egen hand.

Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X