Kärleksaffär kan bli dyr för Welch

Under strecket
Publicerad
Annons

Washington Pikanta avslöjanden om otrohet följs nu av nyheten om att frun tänker kräva halva förmögenheten. Jack Welch, den tidigare chefen för General Electric, är inte ovan vid publicitet men skulle nog gärna ha undvikit den senaste tidens skriverier.
Ekonomisidorna i USA:s ledande tidningar berättade först att redaktören för ansedda Harvard Business Review, Suzy Wetlauer, hamnat i knipa för att hon bekänt att hon inlett en affär med Jack Welch efter en omfattande intervju med den just avgångne magnaten. En intern etikdebatt utbröt och så småningom gjorde kolleger till Wetlaufer en ny intervju som just publicerats - medan hon tvingades avgå från chefredaktörsposten.
Nu fortsätter följetongen.

Welchs andra hustru Jane Welch låter via sin advokat meddela att parets äktenskapsförord inte längre gäller och att hon vill ha halva boet. Kalkyler som bygger på offentliga uppgifter från GE tyder på att Welch äger aktier i bolaget för nära 900 miljoner dollar samt optioner som är värda ytterligare 250 miljoner dollar. I ett gemensamt uttalande säger Jane och Jack Welch att de hoppas kunna skiljas som vänner.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons